Juni

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Juni 2018

Alle exposities van de Art en France kunstenaars

Het werk van Bernard de Wolff is het hele jaar te zien bij Galerie de Twee Pauwen aan het Noordeinde in Den Haag en bij Galerie Villa Des Beaux Arts, Jan Deckersstraat 45 in Heeze.

Carla Kleekamp exposeert van februari t/m september in het Mamag Modern Art Museum in Oostenrijk.

 

Verder is haar werk van maart t/m juni te zien tijdens een reizende expositie in Duitsland. Meer info op: Enter into Art Mini prints.

Carry van Delft exposeert haar nieuwe florale abstracten van 2t/m 24 juni bij She Art Gallery, De Huufkes 34 in Nuenen. Vernissage op 3 juni om 15 uur.

Anjo Brohm exposeert haar glaskunst van 13 april t/m 3 juni in de Kubra-Art-Gallerie in Geldrop.

Van 31 maart t/m 14 oktober exposeert Morvan Artistique in een leegstaand hotel in St. Honoré-les-bains, elke zaterdag en zondag van 14-19 uur. Er is werk te zien van o.a. Dup, Frank van Veen en Corrie Vollering.

Les chevalets Brivistes exposeren in de Salle George Brassens in Brive la Gaillarde op zondag 24 juni. Marijke Munne is één van de deelnemers.

de Kamergalerie” is een initiatief van kunstenaarsechtpaar Wim Oudejans en Angelique Otten. Zij willen kunstenaars en musici de mogelijkheid geven hun werk ten toon te stellen of een concert te geven. Stichting “de Kamergalerie” heeft als doel promotie van kunst.

 

Ook dit jaar organiseren zij weer een grote zomer-expositie waaraan 50 Nederlandse kunstenaars deelnemen.

 

Van 16 juni t/m 16 september. L’Art Hollandais, 50 Nederlandse kunstenaars; schilderijen, foto’s, beelden en keramiek.

 

Locatie: het Atelier in Préporché. De expositieruimte ‘het Atelier’ van Préporché ligt in het zuidwesten van Parc Regional du Morvan op 2 km van kuuroord Saint-Honoré-les-Bains.

 

Van 16 t/m 23 juni kunt u op hetzelfde adres een expositie bezoeken waar Angelique Otten zelf haar keramek toont.

Deev Vanorbeek exposeert zijn monumentale metalart van 15 april t/m 15 juli op het Domaine National de Saint-Cloud in Saint-Cloud bij Parijs tijdens de Art Outdoor Experience.

 

Verder kunt u zijn werk op afspraak bezichtigen op Château de Lagravade in 47390 Layrac waar de kunstenaar woont. Daar is tevens werk te zien van zijn vrouw, textielkunstenaar Natalie Magnin. Tel: 0033-(0)781686688.

De etsen van Frank van Veen zijn het hele jaar te zien in het restaurant van Hotel Lanoiselée in St. Honoré-les-bains (58369).

Mirjam Verbeek exposeert van maart t/m september in De Ronde tafel aan de Kantenmarsweg 4A in Hoevelaken.

Van 6 juni t/m 24 juni exposeert Dup in galerie De Burgerij te Vorden.

Adres: Zutphenseweg 11, Vorden. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en verder volgens afspraak.

 

Van 19 mei t/m 3 juni doet hij mee aan de 72ste Salon des Artistes van Hurepoix.

Foyer Lurcat-8, rue de la Boëlle, 81703 Ste Geneviève-de-Bois (bij Parijs).

Paola Steffens van der Drift exposeert van 8 t/m 18 juni 50 kinderportretten, schilderijen en bronzen beelden. Les Muletiers, Rue Grande/Place Alambic in Meyras in de Ardèche. Dagelijks geopend van 13.30 uur tot 18.00 uur.

Vernissage op vrijdag 8 juni om 18.30 uur.

Jos Verheugen doet mee aan "Lézarts de la Bièvre", de open dagen van de ateliers van de kunstenaars uit het 5e en 13e arrondisement van Parijs op 9 en 10 juni. Info & parcours verkrijgbaar in het atelier van Jos Verheugen,

22 rue Barrault 75013 Parijs

www.lezarts-bievre.com

Van 11 t/m 16 juni exposeren Truus van Dalsem en Annick Franche in Galerie J te Juillac in de Dordogne.

 

Tevens exposeren zij samen van 25 t/m 30 juni in La Galerie te Excideuil. Te zien ualenl zijn Terre Sigilée van Annick en Raku van Truus.

In juni, juli en augustus kunt u in "Le Bocage" in 52500 Savigny iedere zondagmiddag naar een expositie van de groep "Art au Vert" Onder de deelnemers Art en France kunstenaars Gon van Bockhove, Johan van Hoof en Marcel Joosen.

Marie-Hélène Stokkink exposeert van 6 juni t/m 7 juli in Toronto, Canada , samen met de Société Française de l’Aquarelle in gallery Halton Hills.

Geinspireerd door de vallei van de Dordogne. De steeds veranderende wolkenluchten. De zonnestralen en de wind spelend in het groen. Reinharda Drijfhamer en Linda Paes werkten in de zomer van 2017 aan een plein air project. De invloed van 10 dagen werken in de buitenlucht ziet u terug in de manier van schilderen.

Slagschaduwen op het doek, afdrukken van takjes, grassen, moddersporen, tot houtskool verworden verbrande resten,verdord bananenblad. Deze natuurlijke elementen maken deel uit van de inhoud van het werken in de buitenlucht. Het resultaat kunt u van 1 maart t/m 31 augustus 2018 op afspraak zien bij Reinharda in Frankrijk, 49 Av. Jean Jaurès 46200 Souillac. Tel: 0033.5.65.37.64.51 en bij Linda in Maastricht. Dopplerdomein 12b in Maastricht. Tel: 043-8119923.

Nelleke Smit heeft een doorlopende expositie bij Galerie Carré d'Artistes "Suzhou" in Suzhou (Shanghai) in China.

Centre d´Art et Culture Droiteval organiseert een zomerexpositie in zijn galerie "Art Présent" met het thema: l´Arbre/de Boom, van 29 april t/m 16 september 2018.

 

Schilderijen, foto´s, mozaïek en beelden van Marie Nowakowski, Caroline Ballet, Marja Bakker, Daniele Truchy en Mirjam Bijvank.

 

Open op zon-en feestdagen van 14 tot 18 uur en andere dagen op afspraak. Daarvoor kan er gebeld worden naar 0033-(0)3 29 07 00 66. Gratis entrée. 2 chemin des Pins, Droiteval

88410 Claudon.

In een oud stationnetje in de Dordogne kunt u van 15 mei t/m 31 juli Art en France kunstenaar Reinharda Drijfhamer aan het werk zien. Natuurlijk exposeert zij er ook haar werk. La Gare de Mareuil 24370 St. Julien de Lampon. Tel:07-83.03.39.46.

Van 10 mei t/m 10 juli exposeert Lizan van Dijk werk uit de serie Terminus

in Kunstcentrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 in Haarlem.

Barbara van der Ende toont haar werk tijdens de Biennales internationales Pont sur l'Art in Vire-Normandie. Van 26 mei t/m 3 juni.

 

Op 17 juni doet zij mee aan de kunstmarkt in Granville, ook in Normandie.

Wegens succes gepro-longeerd: De expositie van Art-en-France lid Marina Kulik en Ineke Velsink, ‘La Poésie des Matériaux’ in het prachtige Chateau des Demoiselles in La Motte in de Var. Er zijn veel nieuwe schilderijen te zien, diverse grote kleurige aquarellen op handgeschept papier en de laatste versie van Marina’s ‘Ever Evolving work of art’.

 

De expositie is tot 2 juni elke dag open van 10 tot 13 uur en van maandag t/m zaterdag ook van 14 tot 18.30 uur. De omgeving is een absolute aanrader voor een heerlijke wandeling.

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •