Juni

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Juni 2018

Alle exposities van de Art en France kunstenaars

Het werk van Bernard de Wolff is het hele jaar te zien bij Galerie de Twee Pauwen aan het Noordeinde in Den Haag en bij Galerie Villa Des Beaux Arts, Jan Deckersstraat 45 in Heeze.

Carla Kleekamp exposeert van februari t/m september in het Mamag Modern Art Museum in Oostenrijk.

 

Verder is haar werk van maart t/m juni te zien tijdens een reizende expositie in Duitsland. Meer info op: Enter into Art Mini prints.

Carry van Delft exposeert haar nieuwe florale abstracten van 2 t/m 24 juni bij She Art Gallery, De Huufkes 34 in Nuenen.

Van 31 maart t/m 14 oktober exposeert Morvan Artistique in een leegstaand hotel in St. Honoré-les-bains, elke zaterdag en zondag van 14-19 uur. Er is werk te zien van o.a. Dup, Frank van Veen en Corrie Vollering.

Les chevalets Brivistes exposeren in de Salle George Brassens in Brive la Gaillarde op zondag 24 juni. Marijke Munne is één van de deelnemers.

de Kamergalerie” is een initiatief van kunstenaarsechtpaar Wim Oudejans en Angelique Otten. Zij willen kunstenaars en musici de mogelijkheid geven hun werk ten toon te stellen of een concert te geven. Stichting “de Kamergalerie” heeft als doel promotie van kunst.

 

Ook dit jaar organiseren zij weer een grote zomer-expositie waaraan 50 Nederlandse kunstenaars deelnemen.

 

Van 16 juni t/m 16 september. L’Art Hollandais, 50 Nederlandse kunstenaars; schilderijen, foto’s, beelden en keramiek.

 

Locatie: het Atelier in Préporché. De expositieruimte ‘het Atelier’ van Préporché ligt in het zuidwesten van Parc Regional du Morvan op 2 km van kuuroord Saint-Honoré-les-Bains.

 

Van 16 t/m 23 juni kunt u op hetzelfde adres een expositie bezoeken waar Angelique Otten zelf haar keramek toont.

Deev Vanorbeek exposeert zijn monumentale metalart van 15 april t/m 15 juli op het Domaine National de Saint-Cloud in Saint-Cloud bij Parijs tijdens de Art Outdoor Experience.

 

Verder kunt u zijn werk op afspraak bezichtigen op Château de Lagravade in 47390 Layrac waar de kunstenaar woont. Daar is tevens werk te zien van zijn vrouw, textielkunstenaar Natalie Magnin. Tel: 0033-(0)781686688.

Tijdens de Bommelse Kunst Route exposeren vijf kunstenaars waaronder Nanda van Alebeek, in en rondom het atelier van Jan van der Meer, Gamerschedijk 2A in Zaltbommel.

 

Dit gebeurt op zaterdag 23 en zondag 24 juni en op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli.

De etsen van Frank van Veen zijn het hele jaar te zien in het restaurant van Hotel Lanoiselée in St. Honoré-les-bains (58369).

Mirjam Verbeek exposeert van maart t/m september in De Ronde tafel aan de Kantenmarsweg 4A in Hoevelaken.

 

Haar werk is van 29 juni t/m 29 juli tevens te zien in het Hilton Hotel Charles de Gaulle, Parijs.

Van 6 mei t/m 24 juni exposeert Dup in galerie De Burgerij te Vorden.

Adres: Zutphenseweg 11, Vorden. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en verder volgens afspraak.

Paola Steffens van der Drift exposeert van 8 t/m 18 juni 50 kinderportretten, schilderijen en bronzen beelden. Les Muletiers, Rue Grande/Place Alambic in Meyras in de Ardèche. Dagelijks geopend van 13.30 uur tot 18.00 uur.

Truus van Dalsem en Annick Franche exposeren samen van 25 t/m 30 juni in La Galerien rue Gambette te Excideuil. Te zien zijn Terre Sigilée van Annick en Raku van Truus.

In juni, juli en augustus kunt u in "Le Bocage" in 52500 Savigny iedere zondagmiddag naar een expositie van de groep "Art au Vert" Onder de deelnemers Art en France kunstenaars Gon van Bockhove, Johan van Hoof en Marcel Joosen.

Cor Heilig exposeert van 1 mei t/m 30 juni tijdens de Biennale d'Art Contemporain in Beauce(département Centre). 23 Kunstenaars exposeren op 10 verschillende lokaties. Het werk van Cor is te zien in het verzorgingshuis in het Parc des Mauves, Huisseau-sur-Mauves.

Jacques van Laar exposeert op 16, 17, 23 en 24 juni tijdens de Eindejaars expositie van de Kunst-academie Maasmechelen. Zetellaan 50, B-3630 Maasmechelen in Belgie.

Het werk van Jessie Mooy is vanaf 4 juni tot eind september te zien in Saint Emilion. Exposition Contemporaine, Art et Passerelles, Espace Demptos, Rue des Anciennes Ecoles, Saint Emilion, Gironde. Zij toont voornamelijk beelden van vogels in porselein.

Geinspireerd door de vallei van de Dordogne. De steeds veranderende wolkenluchten. De zonnestralen en de wind spelend in het groen. Reinharda Drijfhamer en Linda Paes werkten in de zomer van 2017 aan een plein air project. De invloed van 10 dagen werken in de buitenlucht ziet u terug in de manier van schilderen.

Slagschaduwen op het doek, afdrukken van takjes, grassen, moddersporen, tot houtskool verworden verbrande resten,verdord bananenblad. Deze natuurlijke elementen maken deel uit van de inhoud van het werken in de buitenlucht. Het resultaat kunt u van 1 maart t/m 31 augustus 2018 op afspraak zien bij Reinharda in Frankrijk, 49 Av. Jean Jaurès 46200 Souillac. Tel: 0033.5.65.37.64.51 en bij Linda in Maastricht. Dopplerdomein 12b in Maastricht. Tel: 043-8119923.

Nelleke Smit heeft een doorlopende expositie bij Galerie Carré d'Artistes "Suzhou" in Suzhou (Shanghai) in China.

Centre d´Art et Culture Droiteval organiseert een zomerexpositie in zijn galerie "Art Présent" met het thema: l´Arbre/de Boom, van 29 april t/m 16 september 2018.

 

Schilderijen, foto´s, mozaïek en beelden van Marie Nowakowski, Caroline Ballet, Marja Bakker, Daniele Truchy en Mirjam Bijvank.

 

Open op zon-en feestdagen van 14 tot 18 uur en andere dagen op afspraak. Daarvoor kan er gebeld worden naar 0033-(0)3 29 07 00 66. Gratis entrée. 2 chemin des Pins, Droiteval

88410 Claudon.

In een oud stationnetje in de Dordogne kunt u van 15 mei t/m 31 juli Art en France kunstenaar Reinharda Drijfhamer aan het werk zien. Natuurlijk exposeert zij er ook haar werk. La Gare de Mareuil 24370 St. Julien de Lampon. Tel:07-83.03.39.46.

Van 10 mei t/m 10 juli exposeert Lizan van Dijk werk uit de serie Terminus

in Kunstcentrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 in Haarlem.

Marie-Hélène Stokkink exposeert van 6 juni t/m 7 juli in Toronto, Canada , samen met de Société Française de l’Aquarelle in gallery Halton Hills.

Viviane Beaufumé exposeert van 9 t/m 22 juni in de mediathèque van La Garenne Colombes nabij Parijs. De expositie met de titel "Boeken en Doeken" toont schilderijen van Viviane en etsen van Samy Abesdris geinspireerd door een selectie literaire werken.

Henk en Hans van Jaroverre exposeren van 3 juni t/m 29 september in het museum van Le Crozet, prachtig middeleeuws dorpje in de Loire. Op 28 en 29 september sluiten de expositie af met een 1 en 2 daagse stages Workshop glas-in-lood. Informatie openingstijden museum en stages bij Jaroverre: Le Bourg 03120 Andelaroche Tel: 04-70.31.75.21. info@jaroverre.fr

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •