Juli

Juli 2018

Alle exposities van de Art en France kunstenaars

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Het werk van Bernard de Wolff is het hele jaar te zien bij Galerie de Twee Pauwen aan het Noordeinde in Den Haag en bij Galerie Villa Des Beaux Arts, Jan Deckersstraat 45 in Heeze.

Open atelier bij Erica Nussbaum op zondag 15 juli van 14 tot 18.00 uur. Adres: 4 rue de la Corre, 03330 Coutansouze. Er zullen aquarellen zijn voor mensen die een leuk souvenir of cadeautje willen kopen maar ook ander werk in acryl- of olieverf. www.artcoutansouze.nl

In juli en augustus kunt u iedere zondag van 15.00 tot 19.00 uur een bezoek brengen aan het atelier en de beeldentuin van Marcel Joosen in de Haute Marne. Zijn beelden zijn te zien in de tuin, in het kasteel en in de prachtige boogkelders.

Van 31 maart t/m 14 oktober exposeert Morvan Artistique in een leegstaand hotel in St. Honoré-les-bains, elke zaterdag en zondag van 14-19 uur. Er is werk te zien van o.a. Dup, Frank van Veen en Corrie Vollering.

 

Van 21 juli t/m 15 augustus organiseert Morvan Artistique voor de 4e keer

'Gare d'Art' In Gare de Razou in de gemeente Brassy. Dagelijks geopend van 14 tot 19 uur.

Marijke Munne exposeert in Galerie J in Juillac in de Corrèze van maandag 2 juli tot en met zondag 8 juli.

Van 10 mei t/m 10 juli exposeert Lizan van Dijk werk uit de serie Terminus

in Kunstcentrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 in Haarlem.

In juni, juli en augustus kunt u in "Le Bocage" in 52500 Savigny iedere zondagmiddag naar een expositie van de groep "Art au Vert" Onder de deelnemers Art en France kunstenaars Gon van Bockhove, Johan van Hoof en Marcel Joosen.

 

Verder openen de bij Art au Vert aangesloten kunstenaars hun ateliers op 7 en 8 juli en 11 en 12 augustus. Meer info via de Facebookpagina van de groep.

Lilian Wessels presenteert haar werk tijdens de zomerexpositie "Ritme" bij Galerie Sille, Goudsestraatweg 8 in Oudewater. Van 7 juli t/m 14 september.

Het werk van Jessie Mooy is vanaf 4 juni tot eind september te zien in Saint Emilion. Exposition Contemporaine, Art et Passerelles, Espace Demptos, Rue des Anciennes Ecoles, Saint Emilion, Gironde. Zij toont voornamelijk beelden van vogels in porselein.

De monumentale sculpturen van Deev Vanorbeek zijn van 6 juli t/m 2 december te zien in de Beeldentuin van het Arboretum Mas Roussillon.

Route de Perpignan, 66140 Canet-en-Roussillon.

De etsen van Frank van Veen zijn het hele jaar te zien in het restaurant van Hotel Lanoiselée in St. Honoré-les-bains (58369).

Mirjam Verbeek exposeert van maart t/m september in De Ronde tafel aan de Kantenmarsweg 4A in Hoevelaken.

 

Haar werk is van 29 juni t/m 29 juli tevens te zien in het Hilton Hotel Charles de Gaulle, Parijs.

Carla Kleekamp exposeert van februari t/m september in het Mamag Modern Art Museum in Oostenrijk.

Vanaf begin juli t/m eind augustus is Dup weer éen van de deelnemers aan neem het Internationale Festival van Hedendaagse Kunst "Les Papillons de Carpentras", een expositie van schilderkunst in de open lucht. De doeken worden gedurende de zomer geëxposeerd aan stalen kabels boven de straten van Carpentras.

 

Van 7 t/m 15 juli doet hij samen met een twintigtal kunstenaars uit Frankrijk en Belgie mee aan een cultureel evenement in Mayet de Montagne in de Auvergne . De verschillende exposities van de manifestatie worden gehouden op verschillende locaties in Mayet de Montagne. Opening: zaterdag 7 juli om 17.00 uur.

 

En op 20, 21 en 22 juli doet hij mee aan de 6e Biennale Étand d’Art in La Commelle (Morvan).

 

Openingstijden : vrijdag 20 juli et zaterdag 21 juli van 11.00 uur tot 19.00 uur en zondag 22 juli van 11.00 uur tot 18.00 uur.

 

Van 22 juli t/m 14 augustus 2018 exposeert hij met de andere leden van het kunstenaarsgenootschap Morvan Artistique in la Gare de Razou in Brassy. De expositie vindt plaats in de schuur, de stallen, het atelier, de loods, de wasplaats en de oude garage. Opening: 21 juli om 18.00 uur.

In 2018 zal de Vari’art kunstroute voor de zesde keer plaats vinden en wel op zaterdag 21 juli en zondag 22 juli.

 

Voorafgaand en tijdens de kunstroute organiseren de deelnemende kunstenaars een expositie in Galerie J in Juillac in de Corrèze van maandag 16 juli tot zondag 22 juli.

 

Onder de deelnemers o.a. Marijke Munne en Truus van Dalsem.

Kunstenaarsgroep Etend’art organiseert in het dorp La Comelle in de Bourgogne een bijzondere expositie: ‘een balade artistique’. In dit pittoreske dorpje in het zuiden van de Morvan zullen de kunstenaars op ongewone plekken hun werk laten zien; in tuinen, schuurtjes, op het schoolplein en op een bedevaartplek. Hedendaagse kunst, figuratieve kunst en alles wat daar tussen in zit. 20, 21 en 22 juli. Meer info op Art en Morvan. Met o.a werk van Miriam Stern, Francine Rens en Dup. Vernissage en rondleiding vrijdag 20 juli om 18.00 uur.

Deev Vanorbeek exposeert zijn monumentale metalart van 15 april t/m 15 juli op het Domaine National de Saint-Cloud in Saint-Cloud bij Parijs tijdens de Art Outdoor Experience.

 

Verder kunt u zijn werk op afspraak bezichtigen op Château de Lagravade in 47390 Layrac waar de kunstenaar woont. Daar is tevens werk te zien van zijn vrouw, textielkunstenaar Natalie Magnin. Tel: 0033-(0)781686688.

Henk en Hans van Jaroverre exposeren van 3 juni t/m 29 september in het museum van Le Crozet, prachtig middeleeuws dorpje in de Loire. Op 28 en 29 september sluiten de expositie af met een 1 en 2 daagse stages Workshop glas-in-lood. Informatie openingstijden museum en stages bij Jaroverre: Le Bourg 03120 Andelaroche Tel: 04-70.31.75.21. info@jaroverre.fr

Geinspireerd door de vallei van de Dordogne. De steeds veranderende wolkenluchten. De zonnestralen en de wind spelend in het groen. Reinharda Drijfhamer en Linda Paes werkten in de zomer van 2017 aan een plein air project. De invloed van 10 dagen werken in de buitenlucht ziet u terug in de manier van schilderen.

Slagschaduwen op het doek, afdrukken van takjes, grassen, moddersporen, tot houtskool verworden verbrande resten,verdord bananenblad. Deze natuurlijke elementen maken deel uit van de inhoud van het werken in de buitenlucht. Het resultaat kunt u van 1 maart t/m 31 augustus 2018 op afspraak zien bij Reinharda in Frankrijk, 49 Av. Jean Jaurès 46200 Souillac. Tel: 0033.5.65.37.64.51 en bij Linda in Maastricht. Dopplerdomein 12b in Maastricht. Tel: 043-8119923.

Nelleke Smit heeft een doorlopende expositie bij Galerie Carré d'Artistes "Suzhou" in Suzhou (Shanghai) in China.

Centre d´Art et Culture Droiteval organiseert een zomerexpositie in zijn galerie "Art Présent" met het thema: l´Arbre/de Boom, van 29 april t/m 16 september 2018.

 

Schilderijen, foto´s, mozaïek en beelden van Marie Nowakowski, Caroline Ballet, Marja Bakker, Daniele Truchy en Mirjam Bijvank.

 

Open op zon-en feestdagen van 14 tot 18 uur en andere dagen op afspraak. Daarvoor kan er gebeld worden naar 0033-(0)3 29 07 00 66. Gratis entrée. 2 chemin des Pins, Droiteval

88410 Claudon.

In een oud stationnetje in de Dordogne kunt u van 15 mei t/m 31 juli Art en France kunstenaar Reinharda Drijfhamer aan het werk zien. Natuurlijk exposeert zij er ook haar werk. La Gare de Mareuil 24370 St. Julien de Lampon. Tel:07-83.03.39.46.

de Kamergalerie” is een initiatief van kunstenaarsechtpaar Wim Oudejans en Angelique Otten. Zij willen kunstenaars en musici de mogelijkheid geven hun werk ten toon te stellen of een concert te geven. Stichting “de Kamergalerie” heeft als doel promotie van kunst.

 

Ook dit jaar organiseren zij weer een grote zomer-expositie waaraan 50 Nederlandse kunstenaars deelnemen.

 

Van 16 juni t/m 16 september. L’Art Hollandais, 50 Nederlandse kunstenaars; schilderijen, foto’s, beelden en keramiek.

 

Locatie: het Atelier in Préporché. De expositieruimte ‘het Atelier’ van Préporché ligt in het zuidwesten van Parc Regional du Morvan op 2 km van kuuroord Saint-Honoré-les-Bains.

Marie-Hélène Stokkink exposeert van 6 juni t/m 7 juli in Toronto, Canada , samen met de Société Française de l’Aquarelle in gallery Halton Hills.

Jacques van Laar exposeert van 6 juli t/m 26 augustus tijdens de expositie van de Limburgse kunstacademies. Abdij Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, B-3511 Hasselt in Belgie.

Marianne van Nunen exposeert van 8 juli t/m 30 september op Kasteel Nemerlaer, Kasteellaan 2, 5076 RE in Haaren, Noord-Brabant.

Bovenstaand werk van Inge Behling is uitverkozen om getoond te worden tijdens MINI PRINT international 38 in Cadaques in Spanje. Daar is de expo van 30 juni t/m 30 september te zien alvorens verder te reizen naar andere steden. MINI print international, Taller Galeria Fort, Carrer Hort d'en Sanes 9, Cadaques, Spanje.

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •