Adam Braat

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Adam Braat

 

Adam Braat volgde zijn opleiding aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Arendonck.  Hij tekent en schildert, vaak in goash, aquarel, houtskool en acryl.  Primaire en secondaire kleuren hebben daarbij zijn voorkeur.  Inspiratiebron op het gebied van kleurgebruik is Johannes Itten.


Andere inspiratiebronnen zijn Bauhaus, Kandinsky, Klee, Hundertwasser, Riera i Arago en Pincemin. Tevens wordt Adam erg geinspireerd door de filosofie, zoals bij voorbeeld het "Denken over kunst" van Braembussche en "La valeur de l'art" van Antoni Tàpies.  Wat dat betreft is hij in het kunst- en cultuurgerichte Frankijk dan ook goed op zijn plaats.  De rust en de eenzaamheid die hij hier vindt maken hem gevoelig.  Het blauw van de Middellandse zee maakt zijn werk kleurrijk.


Tapis: "De vormen in de kunst worden geboren uit de noodzaak om een antwoord te vinden op de echte, diepe, esthétische en ontologische vraagstukken..., door die vormen ontstaat er een filosofie van de werkelijkheid, zowel artsitiek als poëtisch. En het geeft een opening naar grotere belevingswereld."Bekijk het fotoboek van Adam. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Adam werkt niet in opdracht.


U kunt een bericht voor Adam achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan zijn eigen site.


Het atelier van Adam is op afspraak geopend.  Domaine de Buadelle, 11800 Laure-Minervois.


 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •